Zonnig Kaagcup voor waterscouts en waterexplorers

Afgelopen weekend hebben de Waterscouts- en explorers meegedaan aan de Kaagcup. Naast dat dit altijd een erg gezellig weekend weg is, werd er ook tegen 300 andere lelievletten en -schouwen gestreden om de prijzen. Helaas zijn we niet in de prijzen gevallen… maar sommige van onze boten zaten er niet heel ver naast. We zijn zelfs 10e(!!) geworden in het groepenklassement bij de vletten, een erg nette prestatie!

De 1435 van Odessa werd vrijdag in beide wedstrijden 21e. Hierdoor plaatsten ze zich op zaterdag in veld 4, waar ze uiteindelijk een hele mooie 9e plek hebben behaald.

De 1314 van Luka werd vrijdag 21e en 11e en kwamen hierdoor zelfs in veld 3 terecht, waar ze 20e zijn geworden.

De 14e en 3e plek van de 1729 van Julian, bracht hen zelfs tot het eerste veld. Iets wat tot nu toe nog niet zo heel vaak is gelukt door een Shawanoboot! Helaas hadden ze op zaterdag wat pech, waardoor ze hier als 23e zijn geëindigd.

De Waterexplorers hebben er vooral een heel gezellig weekend van gemaakt en vermaakten zich prima met 8 personen aan boord van de schouw. Hierdoor zijn ze niet verder gekomen dan plek 19, 20 en 21.

Foto’s en filmpjes van de wedstrijden zijn terug te vinden op de Kaagcup facebookpagina.

Nog een paar weken te gaan, tot dat op zaterdag 30 juni de volgende wedstrijden alweer op het programma staan: de RA4 Zeilwedstrijden. Hier zullen de Shawano’s natuurlijk hun uiterste best doen om zich voor het derde jaar op rij te kwalificeren voor de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden – LSZW.