Waterwelpen

Waterwelpen zijn jongens en meisjes van 7 tot en met 10 jaar. De waterwelpen zijn een land èn wateronderdeel in één. Dat houdt in dat de waterwelpen in de zomer regelmatig zeilen op De Kaag (medio april t/m eind oktober). Tijdens de wintermaanden (van november t/m maart) doen de waterwelpen activiteiten met elkaar die gericht zijn op hun leeftijd. Dit alles onder leiding van een enthousiast leidingteam.

Thema’s en zeilen

Zo knutselen ze regelmatig, houden een lekker warm kampvuur, leren zij de theoretische beginselen van het zeilen met een Lelievlet (CWO), doen allerlei leuke spelletjes en nemen zij deel aan activiteiten, zowel met als zonder de hele groep. Denk hierbij aan het sinterklaas- en kerstfeest, maar ook aan activiteiten met leeftijdsgenoten met groepen uit de regio. Vaak staan de opkomsten van de waterwelpen in het teken van een thema wat de kinderen van deze leeftijd aanspreekt, zoals ruimtevaart of een mysterieus raadsel wat opgelost moet worden.

De hoogtepunten van het jaar zijn de weekendkampjes op het clubhuis en natuurlijk het zomerkamp, dat elk jaar op een andere locatie gehouden wordt.

Leidingteam

Lisa
Teamleider
Pien
Contactpersoon
Julian
Leiding
Tygo
Leiding
Bas
Leiding

Opkomsten

De waterwelpen draaien elke zaterdagochtend opkomst van 10.00 tot 12.00 uur als ze niet gaan zeilen en van 9.00 tot 13.00 uur als ze wel gaan zeilen.

Neem voor meer informatie over de waterwelpen contact op met het leidingteam.