Nieuws

Bij scoutinggroep Shawano’s is altijd wat te doen. Elke week beleven onze leden de leukste avonturen.
Volg via onze weblog op deze website, Facebook of Instagram het laatste nieuws omtrent de opkomsten, (zomer)kampen of andere activiteiten bij de Shawano’s.

Weblog

Weer opkomsten rondom het clubhuis

We mogen weer! Na
enkele weken opkomsten op afstand en #ikscoutthuis, kunnen we weer terecht
rondom het clubhuis. Wel zijn er (uiteraard) aanpassingen, om zo conform de
richtlijnen veilig opkomsten te houden.

De afgelopen weken
zijn wij druk bezig geweest om de aangepaste opkomsten voor …

Corona update

Afgelopen dinsdag heeft de overheid aanvullende maatregelen bekend gemaakt omtrent de aanpak van het coronavirus. Dit heeft ook consequenties voor Scouting en hoe we onze opkomsten kunnen inrichten. Zo is voor jongeren en kinderen een verlichting van de maatregelen mogelijk, …

Scouting op afstand

Net zoals vele andere activiteiten zijn ook de wekelijkse scoutingopkomsten van de Shawano’s afgelast i.v.m. het corona-virus. Flink balen! Maar Scouting zou Scouting niet zijn, als daar niet creatief mee wordt omgegaan. Daarom vinden de opkomsten nu plaats op afstand. …

Geslaagde klusdag!

Vandaag heeft de technische dienst met hulp van het klusteam een aantal klussen uitgevoerd. Zo is er een nieuwe schommel geplaatst. Binnenkort wordt er onder de schommel nog kunstgras aangebracht.

Daarnaast is het pad van de botenloods naar onze steiger …

Wat te doen bij…

Vrijdag 24 januari kwam de leiding op het clubhuis bijeen om de EHBO-kennis op te krikken. Laura (stamlid en studente geneeskunde aan het VUmc) had speciaal voor deze avond een stoomcursus scouting EHBO samengesteld. Tijdens de avond leerde de leiding …

Getuigen gezocht

Op zaterdag stond hoofdrechercheur Scouting moordzaken op
het terrein bij de Shawano’s. Hij vroeg alle Shawano’s mee te helpen om het
pistool van meneer Cowboy te vinden. Meneer Cowboy beweerde namelijk dat hij na
een overval zijn pistool verloren had. Maar de hoofdrechercheur …

900 kerstbomen

De Shawano’s zijn 2020 actief begonnen. Tijdens de eerste
opkomst van het nieuwe jaar vond namelijk de jaarlijkse kerstbomenactie
plaatst.

Alle onderdelen trokken gewapend met handschoenen en touwen
de Poelpolder in om alle kerstbomen te verzamelen. De kerstbomen werden naar
verschillende verzamelpunten gebracht, zodat de …

Facebook

Scoutinggroep Shawano's Lisse

5 days 17 hours ago

Vanochtend heeft de waterscoutsleiding een aantal leden afgezet bij Boterhuiseiland voor het CWO-instructieweekend. De leiding wenst iedereen die mee doet heel veel succes!

Scoutinggroep Shawano's Lisse

1 week 4 days ago

Vorige week zijn met het overvliegen de nieuwe Scouts en Explorers geïnstalleerd. Het overvliegen deden ze doormiddel van een A-frame race te houden.

Scoutinggroep Shawano's Lisse

2 weeks 2 days ago

De nieuwe Shawano-kleding bestelronde is geopend! Dit jaar is de hoodie aan het assortiment toegevoegd én kunnen jullie bestellen via onze eigen webshop: webshop.shawanos.nl/

Scoutinggroep Shawano's Lisse

2 weeks 4 days ago

Gisteren gingen ook de Waterscouts overvliegen met de nieuwe leden en gelijk het water op in de nieuwe baksindelingen.⛵️⚓️☀️

Scoutinggroep Shawano's Lisse

2 weeks 5 days ago

De Bevers hebben vandaag twee extra leiding gekregen 🎉
Menno en Gijs, welkom bij de Bevers!

Scoutinggroep Shawano's Lisse

3 weeks 4 days ago

Gisteren was alweer de eerste opkomst van het seizoen, voor de Waterwelpen ⛵️. Voor de oudste Waterwelpen was het helaas ook alweer de laatste keer bij deze groep. Volgende week zullen de oudsten van de groep overvliegen naar een ander onderdeel. Maar voordat het zo ver is, hebben ze met zijn allen nog één keer leuke spelletjes gespeeld en lekker geknutseld.

Scoutinggroep Shawano's Lisse added 3 new photos from August 29 at 3:00 AM — feeling grateful.

3 weeks 5 days ago

Na enkele weken zomerstop begon vandaag het nieuwe scoutingseizoen voor de Shawano’s. 🤩🥳 We kunnen het scoutingseizoen direct feestelijk beginnen met de opening van onze nieuwe schommel door Lokaal fonds Lisse en de bevers.

Dank Lokaal fonds Lisse, Gravon Tuinen, KSP Kunstgras, Nobelhout, Otte Lisse, Gromax en Hoek hovenier voor de sponsoring van de schommel en overige acties tijdens de klusdag.

shawanos.nl/zwaaiend-het-nieuwe-seizoen-in/

Scoutinggroep Shawano's Lisse

4 weeks 1 day ago

Bestel je wel eens wat online? Bijvoorbeeld schoolspullen voor volgende week, eten, electronica of andere producten of diensten? Vergeet dan niet om via www.shawanos.nl/sponsoring door te klikken naar de betreffende webshop. Dit kost jou twee extra klikken, maar zorgt ervoor dat de Shawano's een financiele bijdrage krijgen van deze webshop.

Scoutinggroep Shawano's Lisse

1 month 3 weeks ago

Het kader van de scouts heeft gister lekker gekookt op de dutch ovens! Met extra dank aan Simon en Nienke (de kookstaf).😁🔥☀️

Scoutinggroep Shawano's Lisse

1 month 3 weeks ago

Scoutinggroep Shawano's Lisse zorgt vanaf nu voor hun opwekken van hun eigen elektra!

Althans, dat doet de zon voor ze! Sinds de zomervakantie van 2020 liggen er 28 zonnepanelen op het dak van het scoutinggebouw aan de Randmeerstraat.

Daarmee zijn de gebouwen nu qua elektriciteitsverbruik energieneutraal. "De panelen leveren jaarlijks 7.800 kilowattuur aan stroom op en staat gelijk aan 3,93 ton CO2-Uitstoot besparing en aan 180,72 geplante bomen per jaar. De stroom staat gelijk aan wat we ieder jaar nodig hebben’’, zegt Patrick Bersee namens de scoutinggroep Shawano's Lisse. "De panelen zijn afgelopen twee weken door onze eigen technische dienst geplaatst onder het toeziend oog van René Büscher. In het dagelijks leven legt hij veel installaties aan bij particulieren. Bedankt voor het geweldige werk dat is verzet!"

De installatie is naderhand volgens de laatste richtlijnen gekeurd door een onafhankelijk bureau zodat ook de verzekeraar akkoord is met de installatie.

Behalve dat de scouts bijdragen aan een betere en groenere wereld, gaan ook de maandlasten, voor het verbruik van elektra van de gebouwen, naar vrijwel nul. Het geld dat we besparen zal ingezet worden voor de groep en de leden.

De zonnepanelen zijn bekostigd met het geld dat de scouting de afgelopen jaren bijeen heeft gebracht via verschillende acties. Het bouwkundigrapport voor de draagkracht van de dakconstructie is gesponsord door Faas & van Iterson uit Sassenheim, dank daarvoor! Ook heeft de groep de bijdrage, van de afgelopen twee jaar, van de Clubkas Campagne van de Rabobank Bollenstreek gebruikt.

Laat de zon maar schijnen!🌞

Scoutinggroep Shawano's Lisse

1 month 4 weeks ago

Alle kinderen zijn weer thuis en hebben hopelijk een onvergetelijke week gehad. Wij in ieder geval wel en willen daarom, via deze weg, nogmaals alle Jumanji Ninja’s bedanken voor een superleuke en gezellige week! Geniet van jullie vakantie en we zien elkaar weer in september.

Groetjes van de Waterwelpenleiding

Scoutinggroep Shawano's Lisse is in Ede, Netherlands.

2 months 1 day ago

Gisteren hebben de Waterwelpen in plaats van een bezoekje aan het dorp, een Jungle bingo 🐵🐯 gespeeld. Met alle gewonnen prijzen hebben ze ‘s middags lekker gespeeld. Vanochtend hebben de Waterwelpen gestreden voor de laatste levens ❤️❤️❤️. Deze levens hadden zij nog hard nodig om het finale level te kunnen behalen. Vanmiddag was het zover, het FINALE spel. Met alle levens ❤️❤️❤️ konden de teams attributen kopen waarmee ze over de rivier naar de grot konden komen. Alle teams zijn bij de grot ⛰ gekomen en konden door middel van de teleport weer uit Jumanji komen. Vanavond houden de Waterwelpen een feestje 🎉🎉 om te vieren dat ze uit Jumanji 🐵🐯 zijn en om het kamp nog even gezellig af te sluiten. @ Ede, Netherlands

Scoutinggroep Shawano's Lisse

2 months 2 days ago

De welpen werden vannacht wakker door een hels kabaal.
Het boek dat voorheen in de kluis lag in de eetzaal was gestolen!
Kabouter Bollemans voelde dat er wat mis was en stond voor de deur... het zou repelsteeltje wel geweest zijn...

Buiten vonden we een enorme ravage, overal tafels, stoelen en... puzzelstukjes.
Na een verzameling hadden we ze alle 10 en stapten we op repelsteeltje af, die bij het vuur stond te dansen van vreugde..”NIEMAND WEET NIEMAND WEET....”

We moesten zijn naam raden om het boek terug te krijgen.

“REPELSTEELTJE!” zeiden de kinderen meteen.
Dat was fout... nog 2 kansen...

EJTLEETSLEPER!.... ook fout...

Bollemans had een briljant plan en legde alle puzzel stukjes op zijn kop... daar kwam een naam uit GIJSBERTUS!

Repelsteeltje werd zo boos dat hij in brand vloog en de kinderen renden naar binnen, terug hun warme bedje in...

Scoutinggroep Shawano's Lisse

2 months 3 days ago

De welpen hadden vandaag een zeer productieve dag: snoephuisje bouwen, vuur maken, er was een markt waarop ze een puzzelstukje konden verdienen, vrouw holle kwam langs met een puzzelstukje tussen haar pannenkoeken....EN DE WOLF....

De wolf had een puzzelstuk om zijn nek dat de welpen eraf moesten halen. Ze hadden hem in de val gelokt door een slaap plekje te maken en veel eten neer te leggen.
Met een volle buik ging de wolf liggen en konden 2 van onze stoere welpen het puzzelstuk stelen!
Daarna was een flinke strijd tussen de wolf en de leiding om hem weg te jagen, dat liep goed af en met een nat pak en een staart tussen zijn benen heeft hij het terrein verlaten!

Waar zal het laatste puzzelstuk liggen?

Scoutinggroep Shawano's Lisse

2 months 3 days ago

De Waterscoutsleiding is weer een beetje bijgekomen van het kamp en willen graag iedereen bedanken die erbij was! In het bijzonder de kookstaf, we hebben heerlijk gegeten en elke maaltijd was een feest en activiteit op zich! We wensen iedereen een fijne vakantie en hopen veel van jullie te zien tijdens de opkomsten in de zomer!