Waterscouts

Waterscouts (voorheen zeeverkenners) zijn jongens en meisjes van 11 t/m 15 jaar, die leiding krijgen van een enthousiast leidingteam. ’s Zomers zijn deze kinderen elke week op de Kagerplassen te vinden met hun eigen lelievletten. Door middel van diversen spelen wordt hen de kunsten van het zeilen bijgebracht. Maar ook zwemmen en roeien kunnen op het programma staan.

Boten

De vloot van de waterscouts bestaat momenteel uit zes lelievletten. Dit zijn stalen boten waarmee gezeild, geroeid en gewrikt kan worden. Sinds een aantal jaar is er een nieuwe sleper, de Gangmaker. Deze sleper kan met gemak alle vletten naar de Kaag slepen, maar ook alle Waterscouts en leiding tegelijkertijd meenemen. De parel van de vloot dus!

Zomer- en winterseizoen

Hoogtepunten in het zomerseizoen zijn de Kaagcup-zeilwedstrijden, waaraan zo’n 300 boten meedoen en het zomerkamp dat elk jaar in een ander plassengebied gehouden wordt. Zo zijn Elburg, Harderwijk, Vinkeveen, Reeuwijk en Uitgeest al eens aangedaan. Eens in de vijf jaar gaan de waterscouts samen met de waterexlorers naar het Nawaka toe. Nawaka (NAtionaal WAter KAmp) is een groot zomerkamp voor waterscouts waaraan zo’n 6000 mensen aan deelnemen. In 1997 en 2002 was het in Roermond, in 2006 was het in Zevenaar bij Arnhem. In 2014 was Roermond weer aan de beurt. Zie ook www.nawaka.scouting.nl

In het winterseizoen onderhouden de waterscouts zelf de boten. Hiervoor hebben zij een eigen botenloods. Tussen het onderhoud door is er tijd om te werken aan de theoretische zeilkennis. Het wordt de kinderen dan ook mogelijk gemaakt om het, landelijk geldige, CWO-zeildiploma te halen op verschillende niveaus.

Leidingteam

Koen
Teamleider/Contactpersoon
Odessa
Leiding
Menno
Leiding
Siebe
Leiding

Kom kijken!

De waterscouts hebben in de zomer elke zaterdag opkomst van 12.00 tot 17.00 uur en in de winter elke zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur.