Waterscouts strijden om schat van Arual

Op zaterdagochtend vetrokken de waterscouts met de boten richting Reeuwijk. Alleen het kader ging mee op de boten, de rest is ‘s middags met de auto’s erheen gegaan. ’s Avonds kwam Arual langs. Ze vertelde dat haar volk de belangrijke schat was kwijtgeraakt. De waterscouts konden haar mooi deze week helpen om de schat weer te vinden. Wel had ze een leuk cadeautje voor iedereen, dit waren gele kampshirts met Zeeman erop. Zeeman was dus het thema van dit kamp. Wie ging de beste zeeman worden door de schat van Arual te vinden? 

Door middel van een aantal leuke spellen door het kamp heen kon je punten verdienen die je later weer kon inzetten bij Zeeslag. Wanneer je aan het einde van het kamp de meeste boten om had gelegd, kreeg je een voorsprong bij de zeilwedstrijd die uiteindelijk naar de schat zou leiden.

Maandag was een spannende dag voor iedereen. Een groot aantal van de kinderen gingen voor het eerst op hike. Door middel van een route over de Reeuwijkse plassen, kwamen ze aan op de overnachtingsplek. Zelf de tent opzetten, koken en vervolgens slapen (of niet). De volgende dag weer alles inpakken en via een andere route weer terug naar de kamp locatie. Hier werden de kinderen getrakteerd op een tent vol met ballonnen en met een ‘captains dinner,’. Iedereen kon zijn verhaal kwijt en er werd gezorgd voor heerlijk eten door de leiding. 

Op woensdag zijn we door de hitte naar een plekje gegaan waar we met z’n allen konden suppen en spelen in het water. Gelukkig was het een water activiteit want het was enorm warm. 

Donderdag zijn we naar Gouda geweest om daar een stadspel te doen en nog wat leuks of lekkers te kopen. Omdat het die middag ook weer zo warm was zijn we maar de plas op gegaan om even het water in te duiken en om achter de sleper te hangen. 

Vrijdag ochtend was dan de dag van de finale. De avond ervoor was er bekend wie met de grootste voorsprong mocht beginnen aan de zeil wedstrijd. Na een bloedstollende strijd heeft uiteindelijk de boot van Tygo gewonnen. Ze begonnen als laatste maar door een enorme inhaalslag zijn ze als eerste geëindigd en hebben ze de schat als eerste gevonden. We gingen rustig aan opruimen en daarna nog maar eens zwemmen. ’s Avonds hadden we een heerlijke barbeque en een bonte avond met allemaal ‘minute to win it’ spelletjes.

Zaterdag gingen we terug en was het weer tijd om met je ouders te knuffelen en daarna je bed in te duiken.