Weer opkomsten rondom het clubhuis

We mogen weer! Na enkele weken opkomsten op afstand en #ikscoutthuis, kunnen we weer terecht rondom het clubhuis. Wel zijn er (uiteraard) aanpassingen, om zo conform de richtlijnen veilig opkomsten te houden.

De afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest om de aangepaste opkomsten voor te bereiden. Inmiddels is de gemeente akkoord met ons protocol. Binnen twee weken gaan alle speltakken met aangepaste opkomsten van start. Hierbij de laatste informatie. 

Wanneer is de eerste aangepaste opkomst?

Vrijdag 15 mei: Waterexplorers

Zaterdag 16 mei: Bevers, Welpen, Waterwelpen

Zaterdag 23 mei: Scouts, Waterscouts

Wat zijn de tijden?

Vrijdag, 20.00-21.30: Waterexplorers

Zaterdag, 09.00-10.00: Bevers

Zaterdag, 09.00-10.30: Waterwelpen

Zaterdag, 11.00-12.30: Waterscouts

Zaterdag, 13.00-14.30: Welpen

Zaterdag, 15.00-16.30: Scouts

We hebben dus tijdelijk aangepaste tijden. Dit is om te zorgen dat we elkaar zo min mogelijk tegenkomen.

Leden komen niet meer dan vijf minuten van te voren. Dat betekent voor sommigen dat ze wat beter op hun horloge moeten kijken dan anders.

Na afloop gaat iedereen direct naar huis.

Wat is de locatie?

Op het eigen terrein rond het clubhuis. De opkomsten worden enkel buiten gehouden. Bij een erg slechte weersverwachting kan naar een online opkomst worden uitgeweken. Houd hiervoor de berichtgeving van de leiding actief in de gaten, want zoiets wordt mogelijk pas kort van te voren besloten.

Het clubhuis zelf is niet toegankelijk, behalve voor gebruik van het toilet. Ga thuis even naar het toilet voor je vertrekt. Dan hoef je het clubhuis waarschijnlijk niet in. Gebruik je het toilet van het clubhuis, dan geldt ook daar: handen wassen met zeep, afdrogen met papieren handdoekje. Er is maar één toilet open, zo houden we ook daar afstand.

Bij de Bevers en Waterwelpen splitsen we het terrein in twee delen, omdat deze groepen tegelijk draaien.

Hoe kom ik op de locatie?

We gebruiken de normale ingang aan de Randmeerstraat. Ouders kunnen het terrein niet op. De ouders vragen we bij eigen fiets of in de auto te blijven, niet te blijven hangen en niet voorbij het paaltje aan het begin van het pad te gaan. Kinderen die zonder hun ouders kunnen komen, vragen we dat te doen. Op het pad tussen het paaltje en het hek worden zonodig markeringen gemaakt zodat de leden hier op correcte afstand kunnen wachten.

Voor de Bevers werkt het anders. De ouders zetten de Bevers af op de parkeerplaats bij de ijsbaan. De Bevers lopen gezamenlijk naar de ingang aan de Vrijheidstraat, dat is die bij de botenloods. Einde opkomst komen de Bevers als groep terug op de parkeerplaats bij de ijsbaan.

Wat gaan we doen?

Dat is een verrassing. Wel gaan rekening houden met het volgende:

  • Alle kinderen houden minimaal 1,5 meter afstand tot de leiding.

  • Bij de Scouts, Waterscouts en Waterexplorers houden alle kinderen onderling minimaal 1,5 meter afstand. Bij de Bevers, Welpen en Waterwelpen hoeft dat niet.

  • Voor het waterwerk: de boten liggen nog niet in het water. En ook in de boot is de 1,5 m aan te houden. De activiteiten zijn daarom voorlopig op het droge.

Welke regels zijn nog meer van belang?

  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.

  • Blijf thuis als iemand in je huishouden het bovenstaande heeft in combinatie met koorts en/of benauwdheid. Ben je zelf 24 uur zonder klachten, dan kan je wel komen.

  • Kan of wil je niet komen, bijvoorbeeld omdat jij of je huisgenoot tot een risicogroep behoort, of een cruciaal beroep hebt/heeft, dan is dat prima. Wel fijn als de leiding even op de hoogte wordt gesteld.

  • Vanuit de groep verstrekken we nu geen consumpties. Eventueel kan je zelf wat te drinken meenemen.

  • Hoest en nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en schud geen handen.

  • Mocht er EHBO nodig zijn, dan geven we die volgens de richtlijnen van het Rode Kruis.

Tenslotte

Mochten er aanvullingen op of afwijkingen zijn van het bovenstaande, specifiek voor één speltak, dan volgt bericht via de leiding.

We vragen de ouders met hun kinderen de regels uit dit bericht door te nemen, voorafgaand aan de eerste opkomst.

Het zal even wennen zijn, desondanks, wij hebben zin om de leden weer in het echt te zien!